Onderwijs

Aanbod voor scholen

Voor het basis- en voortgezet onderwijs heeft Music’scool verschillende workshops, een cursus gitaar voor leerkrachten, en voorstellingen. Ook verzorgen we muziekles op school. Speciale wensen? Maatwerk is ons specialisme! Neem voor de mogelijkheden contact op met Thom Turkenburg via thom@musicscool.nl of op telefoonnummer 0611825075. Bekijk hier de folder.

Voorstellingen op school

Music’scool verzorgt verschillende voorstellingen op school. Momenteel zijn dat Geschiedenis van de popmuziek, Gitarist in de klas, Drummer in de klas en Trommel op rommel.

Geschiedenis van de popmuziek

Een moderne muziekles waarin leerlingen kennismaken met de geschiedenis van de popmuziek. Welke muzieksoorten waren er vroeger, en hoe hebben die de muziek van nu beïnvloed? Welk instrument is belangrijk in welke muzieksoort? Hoe zit een modern popliedje eigenlijk in elkaar, en waardoor klinkt het zo lekker? Het lesmateriaal wordt ondersteund en gedemonstreerd door het optreden van een echte band. De voorstelling is ook beschikbaar in een kleine bezetting.

Gitarist in de klas

De geschiedenis van de gitaar – en gitaarmuziek – wordt uit de doeken gedaan in het programma Gitarist in de klas. Leerlingen krijgen van een echte muzikant uitleg over hoe een gitaar werkt en wat de rol van het instrument is in de hedendaagse popmuziek. Natuurlijk komt ook de muziek zelf aan bod. Wat is een couplet? Wat is een refrein? En hoe schrijf je een liedje? De voorstelling wordt afgestemd op het muzikaal-theoretische kennisniveau van de leerlingen.

Drummer in de klas

Wat is eigenlijk ritme? Hoe zit een drumstel precies in elkaar, en waarom heeft het zoveel bekkens en trommels? Dat zijn vragen die aan de orde komen tijdens Drummer in de klas. Na afloop weten leerlingen wat een groove is en hoe ze een reggaeritme kunnen onderscheiden van een beat in bijvoorbeeld jazz of funk. De voorstelling wordt afgestemd op het muzikaal-theoretische kennisniveau van de leerlingen.

Trommel op rommel

Voor grote groepen is er de voorstelling Trommel op rommel. Vier geoefende drummers laten een lang uur zien waar je allemaal ritme uit kunt halen en op kunt trommelen. Je krijgt vanzelf zin om mee te klappen of te stampen! Het programma laat leerlingen dan ook actief meedoen. Leuk maar ook leerzaam: na afloop weten de leerlingen wat ritme eigenlijk is en hoe het wordt opgebouwd.

Workshops in de klas

workshop in de klas

Bij workshops in de klas maken leerlingen kennis met verschillende muziekstijlen, instrumenten en benaderingen van muziek. Natuurlijk gaan ze vooral ook zelf aan de slag.

Music’scool biedt verschillende programma’s aan, die geheel naar wens kunnen worden aangepast.

Cursus gitaar voor leerkrachten

cursus gitaar voor leerkrachten

In twintig lessen van één uur leert u de basisbeginselen van het gitaarspel. De cursus gitaar voor leerkrachten is bedoeld voor docenten die eenvoudige liedjes willen spelen in de klas, op schoolkamp, wanneer Sinterklaas in het land is of tijdens de kerstviering. Ook kunnen eigen liedjes ingebracht worden. De cursus start bij een groep van minimaal vijf deelnemers. Neem voor meer informatie contact op met Ron van Beijnen via ron@musicscool.nl of op telefoonnummer 0618032475.

Muziekles op school

Ook voor muziekles op school kan een beroep worden gedaan op de docenten van Music’scool. Op projectbasis verzorgen we een alternatieve Algemene Muzikale Vorming. Leerlingen leren van echte muzikanten op een actieve manier over muziek. Theorie komt aan bod, maar het accent ligt op zelf meedoen. Lekker veel praktijk dus.

Overig aanbod

Clinics & Bandbegeleiding

Music’scool biedt meer dan muziekles alleen. Je kunt ook bij ons terecht voor clinics, bandbegeleiding en workshops. Hieronder lees je wat dat inhoudt.

Clinics

Een clinic is een demonstratie van een bekende muzikant of zanger(es) die tips, trucs en technieken uit de doeken doet. Tijdens clinics kun je topartiesten op de vingers kijken en ook vragen stellen. Er zijn al heel wat clinics geweest bij Music’scool, van onder anderen Joe Stump, Wim Roelants, Juan van Emmerloot, Ton Dijkman, Eveline Carels en Robbie Brian.

Bandbegeleiding

bandbegeleiding music'scool

Bij bandbegeleiding worden bands – of muzikanten die een band willen beginnen – in groepsverband begeleid bij het samenspelen. Onder regie van ervaren docenten leer je bij Music’scool je spel te verbeteren, je repetitietijd beter in te delen en je repertoire snel uit te breiden.

Workshops

Altijd al in een band willen spelen maar komt het er niet van? Of heb je al een band, maar gaan jullie niet snel genoeg vooruit? In Den Bosch en Waalwijk verzorgt Music’scool bandworkshops.

Met een ervaren docent als coach word je klaargestoomd voor een (eerste) optreden! Je kunt bij ons vier workshops volgen, op verschillende niveaus en in diverse genres: Absolute Beginners, Classic Rock Heroes, The Crunchy 90’s en Groove & Shuffle Express.

workshops music'scool

Workshop Absolute Beginners

De workshop Absolute Beginners is bedoeld voor onervaren en aankomende muzikanten. In overleg met de cursisten worden songs gekozen waaraan gewerkt kan worden. Ervaring is niet vereist.

Workshop Classic Rock Heroes

Een ware must voor iedere rockband is de workshop Classic Rock Heroes. Hierin komen de klassiekers van legendes als Led Zeppelin, Deep Purple, en Jimi Hendrix aan bod. Enige ervaring met je instrument is vereist.

Workshop The Crunchy 90's

Voor musici die de basisvaardigheden beheersen (b.v. akkoorden kunnen pakken of een basisritme kunnen drummen) is er de workshop The Crunchy 90’s. Je leert nummers van Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en Soundgarden.