nieuwsoverzicht musicscool
8 mei 2024 | Nieuws

Nieuws kwartaal 1 2024

Tilburg

3 maart jl. vond de “Bye bye Winterjam” plaats bij Music’scool Tilburg.

De leerlingen hebben 1 of meerdere nummers met hun docent voorbereid om vervolgens deze nummers live on stage te laten horen. Het was een geslaagde middag met veel muziek, trotse ouders, leerlingen en docenten. De middag bestond uit 30 nummers, dus ook 30 verschillende formaties. Deze leerlingen komen elkaar voor het eerst tegen op het podium. We zijn heel trots op onze leerlingen. Ze deden het super, en het niveau was goed ☺

Waalwijk

2024 is fantastisch opgestart met heel veel nieuwe aanmeldingen. Momenteel een record-aantal
cursisten. We gaan richting 400 !

Music’scool heeft weer diverse clinics.

“Geschiedenis popmuziek” verzorgd voor het voortgezet onderwijs in Winschoten, Geldrop en Andel. Volgend jaar zullen we op meerdere scholen clinics gaan verzorgen want het blijft natuurlijk belangrijk muziek onder de aandacht te brengen bij de jeugd.

Muziek in de klas / Popklassen

Naast clinics hebben we ook weer “Muziek in de klas” verzorgd op enkele basisscholen en CKV-dagen voor o.a. De Overlaat. Natuurlijk mogen we zeker de maar liefst 9 (!) popklassen niet vergeten die we verzorgen voor “OMO-scholen de Langstraat” met binnenkort diverse optredens in de omgeving zoals:

07-04: Foxfarm Tilburg
11-05: Razernij op de hei festival – De Mads Waalwijk
31-05: OMO-bandavond Music’scool – De Mads Waalwijk
07-06: Crossroads Kaatsheuvel

Daarnaast nog enkele bands op o.a. Wollukstock, Halve Zolen festival en Go Waalwijk.

Nieuwe muziek

Een paar van “onze” Music’scool gerelateerde artiesten hebben nieuwe songs op zelfs een EP gereleaset. Check them out. Word jij onze volgende?

Nikki D

Lois Rutters

Nikki Henskens met MAEV, zelfs gekozen tot 3FM favoriet:

Vooruitlopend nieuws: Music’scool heeft de Grammy

Nominated bluesartiest Julian Primeaux USA weten te strikken om een optreden met een meet and Greet te verzorgen in Waalwijk. Dit is op 21 juni met een beperkte toegang. Meer info volgt.

 

Den Bosch

De datum van de herfstjam 2024 is bekend:

Zondagmiddag 17 november in P79, Markt 79 in Den Bosch.

Zet ‘m alvast in de agenda en kom onze leerlingen aanmoedigen!

 

Oss

Nieuwe pianodocent

Music’scool Oss is uitgebreid met een goede pianodocent: Dees van Bergen. Kom een gratis proefles proberen!

 

Oosterhout

Nieuwe drumdocent

Met ingang van het 2e lesblok heeft Mike de plaats van Danny ingenomen om de drumlessen te verzorgen op de maandag. Mike geeft al jaren les in Waalwijk en nu dus ook in Oosterhout. Welkom Mike, bij Music’scool team Oosterhout.

Herfstjam Oosterhout

De herfstjam van Music’scool Oosterhout is gepland op de laatste zondag van de herfstvakantie. Dit zal zijn op 27 oktober in café Oud Brabant, Leijsenhoek 11 Oosterhout. Zet vast in je agenda!

 

Nieuwendijk

2024 is goed begonnen bij Music’scool Nieuwendijk. Veel aanmeldingen voor (bas)gitaar, drums zang en piano. Welkom en veel plezier allemaal!

Nieuwe muziek

Pianodocent Peter Pabor heeft met “Dethraxx” iets ongelooflijks neer gezet. Samen met 40 (!) muzikanten heeft hij “Eyes that gaze into the Nexus” gelanceerd.

Check:

Tussen die 40 muzikanten zien we wat bekende gezichten zoals Music’scool docenten Bella (zang), Joris (drums) en Sjors (gitaar). Ook Music’scool leerlingen zijn van de partij zoals Nina Kerkhof en Jeffrey de Beer.

nieuwe shirt voor de docenten in Waalwijk
19 februari 2024 | Nieuws

Nieuws kwartaal 4 2023

Waalwijk

Het vierde kwartaal was voor onze mensen in Waalwijk een fantastische periode. Lees hier alle updates!

Eindejaarsjam

De eindejaarsjam in Waalwijk was weer een absoluut hoogtepunt. Vanaf 13:30 ging het non-stop door tot 20:45 met 60 songs, een volle zaal van begin tot einde en een absolute topsfeer.

Via deze link een impressie middels geweldige foto’s van @TedGijsman.

Nieuwe shirts voor de docenten

En ja, eindelijk, daar waren ze dan, het nieuwe shirt voor de docenten. Natuurlijk wel in het geel/zwart!

nieuwe shirt voor de docenten in Waalwijk

Kimmy June

En wat te bedenken van “onze” Kimmy June die iedereen versteld deed staan bij the Voice of Germany en alle stoelen omgedraaid kreeg.

Kimmy June die iedereen versteld deed staan bij the Voice of Germany

Check hier voor alle ins and outs en blijf haar volgen: https://www.facebook.com/kimmyjunemusic

Zangdocente Bella met nieuwe single

Onze zangdocente Bella van de vestigingen Waalwijk, Oosterhout en Tilburg heeft ook een nieuwe song gereleased met haar kompaan June. Check Bella & June met het nummer zonder jou!

Veel nieuwe leerlingen

Verder zijn we weer goed opgestart en zijn we er trots op dat we erg veel nieuwe leerlingen mogen verwelkomen! In kwartaal 1 is en staat er ook alweer veel te gebeuren met o.a. prachtige releases nieuwe songs van onze leerlingen.


Tilburg

Het 4e kwartaal van 2024 was een zeer actief kwartaal in Tilburg, hier kunnen jullie een kijkje nemen over wat er allemaal gaande was.

Open dag Rocktober editie 2023

Afgelopen 8 okt 2023 vond de Rocktober Music’scool Tilburg open dag plaats. Deze dag was gevuld met leerlingen die graag lieten horen was ze bij ons leren. Check hier voor een sfeerimpressie. Verder was ons team aanwezig om info te verstrekken en gratis proeflessen te draaien. Maar dat was nog niet alles. Door onze Rocktober actie maakte het publiek kans om een gitaarpakket te winnen t.w.v. € 300! Meer info check deze link.

Marijn pic opendag 2023 music'scool tilburg

Winnaar gitaar giveaway!

Na een succesvolle open dag kunnen wij een nieuwe leerling blij maken met een gitaarpakket. Er waren een aantal kandidaten in de race, maar er was één absolute winnaar: Etienne!!:-) We wensen Etienne veel plezier met zijn nieuwe gitaar!

etienne gitaar actie winnaar music'scool tilburg

Akoestisch vocal showcase Tilburg

Afgelopen 3 dec vond de akoestisch vocal showcase plaats in Tilburg. Deze middag was gevuld met leerlingen van onze zangafdeling die lieten horen waar ze aan hebben toegewerkt. De zang stond centraal. Het was een gezellige middag met een enthousiast publiek.

niels akoestische jam music'scool tilburg


 

Den Bosch

Laatste nieuws van Music’scool Den Bosch!

Herfst Jam wederom een groot succes!

De 12e editie van de Herfst Jam was super! Alle leerlingen speelden op zondag 8 oktober vette songs in P79 den Bosch en de zaal zat helemaal vol. Iedereen tevreden, ook een super team van Music’scool.

herfst jam den bosch succes


 

Nieuwendijk

Laatste nieuws van Music’scool Nieuwendijk!

Indian-Summer Jam 2023 Music’scool Nieuwendijk

Op zaterdag 14 oktober 2023 was er in Nieuwendijk (Xinix) onze jaarlijkse jam. Inmiddels de 16e editie alweer. De leerlingen van Music’scool Nieuwendijk deden hun uiterste best om de nummers zo strak mogelijk te laten klinken. Er kwam vanalles voorbij. Van Metallica tot Flemming, en van Adele tot Evanescence. De opkomst was weer geweldig, en het publiek steunde de leerlingen enorm. Dank je wel iedereen, en tot de volgende!!!

indian summer nieuwendijk
indian summer nieuwendijk


Oosterhout

Laatste nieuws van Music’scool Oosterhout!

De verbouwing van de Pannehoef lag mooi op schema en het zag er naar uit dat we na de zomervakantie weer volle gas op onze vertrouwde plek verder konden. Helaas gooien de vleermuizen roet in het eten, deze zijn gevonden in de spouw van de muur waardoor de verbouwing vertraging oploopt, de hoop is nu dat we terug kunnen keren op het einde van het jaar. We gaan wel in overleg met Jan van Café Oud Brabant om een mooie datum in te plannen om dan onze jam hier weer plaats te laten vinden. Meer info volgt.

 

Na de zomervakantie werd ook leerling Floris uitgenodig voor een gitaarshoot voor onze promo's voor Music'scool . Hij ging eerst de studio in om zijn track op te nemen en daarna werd hij gefilmd. Floris is een mega fanatieke leerling. Heeft het super gedaan :)
12 november 2023 | Uncategorized

Nieuws kwartaal 3 2023

De vakantie zit er weer op en lesblok 3 is voorbij, hopelijk heeft iedereen een fijne vakantie gehad afgelopen zomer. Alle lesroosters zijn weer op orde na de vele wijzigingen die we altijd moeten doorvoeren vanwege o.a. roosterwijzigingen in het middelbaar onderwijs en de vaak andere sporttijden.

Hier een beknopte samenvatting van het afgelopen kwartaal.

 

Waalwijk

Afgelopen 7 september bestond Music’scool Waalwijk 25 jaar, dit is gevierd met het team van Music’scool Waalwijk middels een geweldig uitstapje in Den Bosch, en door alle leerlingen in Waalwijk een 25 Years Of Music Education T-shirt te geven.  Meer aandacht voor het 25-jarig jubileum volgt later dit jaar.

De meest legendarische jam aller tijden vindt plaats op 10-12-2023 op de locatie Musicscool/de Mads in Waalwijk, noteer maar vast in je agenda.

Jan de Peffer is in Waalwijk het team komen versterken als piano/keyboard docent, Jan heeft veel live-ervaring en is een veel gevraagde sessiemuzikant o.a. voor musicals.

Binnenkort gaan de popklassen weer van start en met trots kunnen we melden dat nu alle OMO-scholen van de Langstraat meedoen. Dat worden dus weer een aantal bandjes en veel livemuziek dit jaar! Hou het in de gaten.

Vanuit MSWW hebben Odin, Bart, Storm en Jona met hun band Fading Echo meegedaan aan een battle en ze zijn door naar de finale van The Young Talent Event Rosmalen. Op 17 november is de finale in Perron 3 in Rosmalen.

Let ook op “onze” Kimmy June, zij doet mee aan “The Voice of Germany” en het gaat heel spannend worden hoor. Daarnaast heeft ze een prachtige single gereleased, check het via Spotify.

En er is ook een nieuwe single gereleased van “onze” Joe Tennessee en Sophie, opgenomen en mede producet door “onze” Michiel van den Boer. 

Tilburg

Nieuwe docent Joris Pabor heeft onze drumafdeling versterkt. Joris is een superdiverse drummer. Hij kan van Metal, country, pop, hard rock. You name it, he got it!!

Check hem in actie via deze clip:

Na de zomervakantie werd ook leerling Floris uitgenodigd voor een gitaar shoot voor onze promo’s voor Music’scool. Hij ging eerst de studio in om zijn track op te nemen en daarna werd hij gefilmd.

Na de zomervakantie werd ook leerling Floris uitgenodig voor een gitaarshoot voor onze promo's voor Music'scool . Hij ging eerst de studio in om zijn track op te nemen en daarna werd hij gefilmd. Floris is een mega fanatieke leerling. Heeft het super gedaan :)

Floris is een megafanatieke leerling. Heeft het super gedaan 🙂

Den Bosch/Oss

Marc Baghuis is ons team in den Bosch komen versterken, hij is een allround pianodocent.

Oosterhout

De verbouwing van onze locatie Pannehoef Podium voor passie vordert gestaag. We hopen na de zomervakantie weer gebruik te kunnen maken van onze fijne locatie. Tot deze tijd zijn we natuurlijk dankbaar dat we gebruik kunnen maken van het muziekgebouw van het “Oelbert gymnasium,” veel dank hiervoor.